Fødevareforbundet NNF er fagforeningen for alle de danskere, som arbejder inden for fødevarebrancher: bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien og tobaksindustrien.

 

Før 1980 havde alle disse forskellige områder hver sin fagforening. Her var fx Dansk Slagteriforbundet, Sukkervare- og Chokoladearbejdernes Forbund og Tobaksarbejderforbundet. Men de besluttede at slutte sig sammen i én stærk forening, som de kaldte Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet. For nogle år siden ændrede man navnet til det nuværende Fødevareforbundet NNF.

 

Forbundet har en vision om, den voksende velstand ude verden er en stor chance for dansk landbrug. Når fx kineserne får flere penge til fødevarer, så går de målrettet efter kvalitetsprodukter - og her ligger danske fødevarer helt i front.

 

Men de mange nye mennesker på kloden betyder også, at vi skal producere mere mad end nogen sinde før. I Danmark kan vi gøre vores del ved bl.a. at gå foran i produktionen af sunde og bæredygtige fødevarer, mener Fødevareforbundet NNF.

 

Forbundet kæmper for at passe på sine ældre medlemmer. Når de fylder 60 år, står de nemlig tilbage som den faggruppe, som har haft flest arbejdsskader og kortest levealder. De er mere nedslidte end nogen anden gruppe af danskere.

 

Fødevareforbundet NNF arbejder også med at fortælle de unge danskere om branchens muligheder. Der er nemlig ikke nok, der vælger fødevareuddannelserne, og i fremtiden vil vi komme til at mangle faglærte arbejdere.