UWC er en international organisation, der giver unge mennesker fra hele verden en unik mulighed for at mødes på tværs af landegrænser, uafhængigt af deres etniske, kulturelle, religiøse og sociale baggrunde.

 

Organisationens klare formål er - foruden at tilbyde en internationalt anerkendt akademisk uddannelse – at fremme tolerance, fred og international forståelse.

 

Idéen til United World Colleges opstod i kølvandet på Anden Verdenskrig og i begyndelsen af den Kolde Krig. Grundlæggeren af den første UWC-skole i Wales, mente, at kun ved at bringe unge mennesker fra forskellige lande og baggrunde sammen, kunne der skabes fred i verden.

 

Et halvt århundrede senere arbejder UWC stadig ud fra de samme idealer. I dag findes der 17 skoler over hele verden - fra Canada til Hong Kong, fra Swaziland til Norge. På disse skoler lever og studerer unge mennesker fra omkring 80 forskellige nationaliteter mellem 16 og 20 år sammen i to år. I løbet af de to år udvikles elevernes potentiale både socialt og fagligt, samtidig med at deres globale bevidsthed styrkes.

 

Undervisningen på alle UWC-skoler følger den Internationale Baccalaureate, som er en internationalt anerkendt studentereksamen.

 

Selv om den enkelte UWC-skole bærer præg af kulturen i det land, hvor den ligger, har skolerne stadig en masse til fælles: værdigrundlaget er det samme, lærerstaben er international, undervisningen foregår på engelsk, eleverne er langt hjemmefra, og langt de fleste af dem er på helt eller delvist stipendiat.

 

I UWC-skolernes værdigrundlag indgår frivilligt arbejde. For eksempel har eleverne mulighed for at vedligeholde koralrevet ved skolen i Hong Kong, mens de på skolen i Indien hjælper med at bygge brønde i de omkringliggende landsbyer.