Hvert år sender Dansk ICYE - International Cultural Youth Exchange - omkring 150 danske unge mellem 16 og 30 år ud i verden på udveksling for at lave frivilligt arbejde. Samtidig modtager organisationen omkring 60 udenlandske unge i Danmark.

 

Idéen er, at unge fra hele verden skal have mulighed for at rejse og møde nye kulturer. Volontørerne bor hos lokale værtsfamilier og arbejder frivilligt på et projekt. Gennem mange år har unge over hele verden på denne måde hjulpet andre og sat deres præg på værtsfamilier og projekter, samtidig med at opholdet i en ny kultur, har præget dem.

 

En stor del af arbejdet udføres af frivillige, ulønnede medlemmer, der tidligere har været på udveksling eller har været en del af Dansk ICYE på andre måder.

 

Dansk ICYE er en del af det internationale udvekslingsnetværk ICYE, der har nationale organisationer i mere end 40 lande i Afrika, Europa, Asien, Oceanien og Nord- Syd og Mellemamerika.

 

ICYE har en vision om at skabe forståelse for menneskelige værdier på tværs af kulturer. Når unge mennesker arbejder frivilligt, får de et unikt kendskab til det nye land. Den frivillige oplever på sin egen krop hvad det vil sige at leve og arbejde her. På den måde får de gennem deres oplevelser forståelse for andre perspektiver, og dermed er ICYE med til at nedbryde kulturelle barrierer mellem mennesker og skabe fred i verden.

 

ICYE startede som en udveksling mellem USA og Tyskland i 1949, da 2. verdenskrig sluttede. Meningen var at genoprette tilliden mellem tyskere og amerikanere, og organisationens initiativtagere var overbevist om, at det kunne udveksling mellem den unge generation hjælpe med.