Når et barn bliver født for tidligt, pludselig rammes af kræft, har en hjertefejl eller en anden alvorlig sygdom, bliver hele familiens liv påvirket.

 

Især når barnet er indlagt på hospitalet er det vigtigt at have en tryg base, hvor familien kan være sammen. Sådan en base har over 100 danske familier hvert år i Ronald McDonald Hus. Siden åbningen i 2002 har Ronald McDonald Hus givet mere end 1850 familier et midlertidigt hjem, mens deres børn blev behandlet på Rigshospitalet. I huset kan familien støtte både det syge barn og hinanden og samtidig holde fast i en stabil hverdag med rutiner midt i den måske sværeste tid i familiens liv.

 

Huset er etableret af Ronald McDonald BørneFond. Dette er en selvstændig fond stiftet af McDonald’s Danmark i 1991, og en af de største donationer kommer hvert år fra McDonald’s Danmarks gæster, der støtter via indsamlingsbøsser i de danske restauranter. Fonden får hvert år også støtte fra en lang række virksomheder og privatpersoner.

 

Fondens primære formål er at etablere og støtte Ronald McDonald Huse i Danmark. Det sekundære formål er at støtte andre projekter til gavn for børn med en alvorlig sygdom. Fonden har lavet en aftale om at bygge endnu et hus, som skal ligge ved det nye universitetshospital i Odense. Det første Ronald McDonald Hus blev åbnet i 1974 i Philadelphia. I dag er der 365 Ronald McDonald huse i verden, heraf 97 i Europa.