Djøf er den faglige organisation for personer, der har læst eller læser samfundsvidenskabelige fag på universitetet. Det kan for eksempel være statskundskab, erhvervsøkonomi, jura, sociologi, kommunikation med mere.

 

Djøf har over 90.000 medlemmer, hvoraf halvdelen arbejder i det private og halvdelen i det offentlige - både i Danmark og udlandet.

 

Djøferne arbejder i både små og store private virksomheder og i ministerier, departementer, regioner og kommuner. De arbejder med ledelse, strategi, analyse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR og mange andre områder.

 

Djøfere er altså meget forskellige.  Fælles for dem er, at de har en stor betydning for driften og udviklingen af de virksomheder og organisationer, hvor de arbejder.

 

Djøferne løser ofte komplicerede opgaver. Det kræver at man er god til at tænke nyt, overskue store mængder af information, kan analysere, er god til tal eller ved meget om nationale og internationale samfundsforhold.

 

Djøferne interesserer sig for, hvordan det går i samfundet og bidrager til en offentlig sektor, der giver en god service til alle borgere og en privat sektor, der står stærkt i konkurrencen med andre lande.

 

Djøferne vil gerne gøre en forskel i udviklingen af samfundet.  Seks ud af ti djøfere er allerede leder eller ønsker at blive det i løbet af deres karriere.

 

Som faglig organisation rådgiver Djøf om kontrakter, løn og karriere for at sikre medlemmerne de bedst mulige arbejdsbetingelser. Men mindst lige så vigtigt er det, at medlemmerne kan møde hinanden og lære af hinandens erfaringer. Det sker fx til arrangementer i Djøf, i netværk og når et medlem tilbyder at være mentor for et andet medlem.

 

De fleste djøfere arbejder i Danmark, mange arbejder i internationale virksomheder eller i udlandet. Der er derfor også Djøf-netværk i Bruxelles, London, New York og Paris.