Foreningen Hjælp Voldsofre hjælper mennesker, der har været udsat for vold, trygt videre i livet.

 

Den frivillige og humanitære forening har eksisteret siden 1981, og dens formål er at hjælpe ofre, pårørende og andre efter forbrydelser som vold, røveri og voldtægt.

 

Når man bliver udsat for den slags forbrydelser mod ens person, kan der ske store omvæltninger i ens liv. Man er sjældent forberedt på, hvad man skal gøre. Vejen igennem systemet synes uoverskuelig: hvad kommer der til at ske nu, og hvordan kommer jeg videre med mit liv?

 

Ofte har man ikke overskuddet til disse ting, og derfor står Hjælp Voldsofre parat med vejledning, rådgivning og konkret hjælp. Det kan være, man har behov for psykologhjælp, eller måske har brug for en advokat.

 

Foreningen tilbyder nogle gange også, at man kan deltage i projekter, som har til formål at hjælpe ofre tilbage til en så normal tilværelse som muligt. Projekterne ledes af psykologer/terapeuter og foregår oftest over nogle dage, hvor en gruppe ofre inviteres til at deltage. Det er noget, som har vist sig at gøre en klar forskel for deltagerne.

 

Hjælp Voldofre er høringsberettiget. Det betyder, at når politikerne overvejer at lave en ny lov, kan foreningen komme med sin mening og være med til at påvirke lovens udformning. Foreningen arbejder også hele tiden på at påvirke danskernes og især myndighedernes forståelse for ofrenes problemer.