Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH) repræsenterer landets EUD/EUX-merkantil- og HHX-elever. Organisationens formål er at varetage deres fælles interesser over for fx skoleledelsen og politikere.

 

For LH er det værdier som demokrati, selvstændighed, sociale evner, evnen til at være kritisk, engagement og indlevelse der bør kendetegne samfundet, og derfor også uddannelsessystemet.

 

Organisationen mener, at samfundet skal sikre elevernes interesse i uddannelsessystemet ved at give dem indflydelse og inddrage dem i undervisningen. Så tager eleverne også ansvar.

 

LH koordinerer handelsskoleelevernes arbejde for bedre uddannelse ved at sikre elevdemokratiet på skolerne. For LH er det vigtigt at være en organisation af handelsskoleelever for handelsskoleelever. 

LH er kendt for en aktiv og udadvendt indsats for handelsskolernes sag. Ledelsen gør dagligt en stor indsats inde og uden for Christiansborg, for at udbrede LH’s holdninger og for at eleverne kan få god undervisning, som de har indflydelse på.

 

LH holder en stribe nationale arrangementer, der er åbne for alle handelsskoleelever, der går på en medlemsskole.

 

Foreningen blev dannet i 1979 af aktive i fagforeningen HK, for at man kunne repræsentere HG og HHX-eleverne i den offentlige debat. LH flyttede i 2006 ind i Elevbevægelsens Hus med Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) og sammen har de arrangeret store demonstrationer og protester i forbindelse med foreslået nedskæringer.

 

LH giver også medlemmerne personlige kompetencer, som de kan bruge i erhvervslivet eller andre foreninger. LH holder løbende kurser med oplæg om f.eks. projektledelse, taler-teknik, hvordan man motiverer andre og meget andet. Håbet er, at man lærer noget, ud over det ens skole kan tilbyde.