Dansk Industri arbejder for, at Danmark skal være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Men DI ønsker samtidigt, at Danmark skal være verdens bedste land at leve i - et åbent og velstående samfund i vækst og balance.

Dansk Industri er en privat erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, som hjælper 10.000 virksomheder i Danmark med at vinde. I alt arbejder omkring 1,2 mio. mennesker for virksomheder, der er medlemmer af DI, heraf halvdelen af dem i udlandet.

 

Disse virksomheder fremstiller, distribuerer og handler med varer, service og rådgivning, og de er alle i stærk international konkurrence. Nogle af Danmarks allerstørste virksomheder er medlemmer af DI. Men 80 pct. af DI’s medlemmer er mindre virksomheder med under 50 ansatte. Derfor har DI fokus på at skabe gode vilkår for både de store og de små-og mellemstore virksomheder.

 

DI arbejder for, at det skal være mere attraktivt at starte og drive virksomhed i Danmark.  Det kræver, at vi hele tiden gør tingene mere effektivt, både i den offentlige sektor og i det private erhvervsliv. Og så skal vi have verdens bedste uddannelser, så virksomhederne kan få verdens bedste medarbejdere. Det er nødvendigt, hvis Danmark fortsat skal kunne klare os godt i konkurrencen med omverdenen. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark – og vi kan alle nyde godt af høj velstand og tryghed. Det er nemlig i sidste ende de private virksomheder, som giver os råd til at have en høj grad af velfærd i form af bl.a. gode skoler, veje, sygehuse og plejehjem.

 

I DI er medlemmerne aktive i bestyrelser, medlemsforeninger, udvalg, branchefællesskaber, regionalforeninger og andre netværk. På den måde er DI’s medlemmer med til at udvikle og vedtage den politik, som DI skal føre.