Lidt ældre danskere husker Østifterne som et forsikringsselskab. Især i 1980’erne og 1990’erne var det en vigtig spiller i den danske forsikringsbranche. Men i år 2000 blev forsikringsselskabet solgt til Nykredit, og i stedet etablerede man Foreningen Østifterne, der fik bl.a. Nykredit-aktier som betaling for salget.

 

I dag råder Østifterne over godt 1,2 milliarder kroner, hvoraf Nykredit-aktierne udgør 1 mia. kr. Hvert år bruges finansindtægterne på almennyttige formål ved at støtte skadeforebyggende aktiviteter, uddannelse, humanitære støtte- og hjælpeaktiviteter.

 

Østifterne har typisk uddelt mellem seks og ti millioner kroner hvert år, men i fremtiden bliver det hævet med op mod 65 procent.

 Mange af donationerne er beløb på mellem 10.000 og 100.000 kr. til lokale projekter og aktiviteter, og 90 procent af uddelingerne er baseret på ansøgninger.

 

Østifterne støtter projekt ’Råd til Livet’, som er et mentorbaseret program for voldsramte kvinder, som Østifterne har etableret i samarbejde med bl.a. Nykredit og Mary Fonden.

 

Østifterne sponsorerer også den årlige uddeling af Hjerteforeningens Hjerteredderpris til personer, der har ydet en indsats, som har reddet menneskeliv.

 

Østifterne var desuden sponsor på opførelsen af et flot ”Akuthus” på øen Skarø, hvor øens sponserede rednings- og slukningsudstyr opbevares. Østifterne støttede en aktivitet, hvor overskudsmedicin gives til lande, hvor der er mangel på medicin - og hjalp et frivilligt brandværn med vigtigt nyt udstyr.

Og i løbet af årene et utal af andre gode projekter, der hjælper andre mennesker.