Spillemyndigheden er en styrelse, der er ansvarlig for at sikre et ordentligt marked for spil i Danmark. Styrelsen sørger bl.a. for, at vi er beskyttet mod snyd og unfair spil, når vi satser penge på fx lotterier, spilleautomater og poker. Og den har samtidig ekstra fokus på at passe på børn, unge og særligt udsatte.

 

Et eksempel på Spillemyndighedens arbejde med at beskytte spillerne er de store bonusordninger, nye kunder bliver tilbudt i reklamer for spil. Her går styrelsen meget op i at håndhæve, at spillerne har krav på at få beskrevet nøjagtigt, hvad de kaster sig ud i. Styrelsen sikrer sig, at hvis der er vilkår knyttet til en bonus, så skal det også fremgå tydeligt.

 

Et andet eksempel er fænomenet matchfixing, altså aftalt spil. Her arbejder Spillemyndigheden på at være med til at sørge for, at matchfixing bliver mest muligt begrænset i Danmark.

 

Styrelsen arbejder også med at hjælpe de danskere, som lider af spilafhængighed (ludomani). Den seneste undersøgelse af spilafhængighed i Danmark viser, at for ca. 10.000 danskere har spilleforbruget udviklet sig til egentlig afhængighed, som dominerer personens liv på bekostning af sociale, arbejdsmæssige og familiemæssige værdier og forpligtelser.

 

En af de måder, som Spillemyndigheden hjælper danskere fri af afhængigheden på, er gennem ROFUS – Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere. I ROFUS kan man frivilligt registrere sig med NemID, hvis man ønsker at udelukke sig selv fra at kunne spille om penge i Danmark. Man kan tage en 24 timers spilpause, en midlertidig udelukkelse på op til et halvt år, eller en endelig udelukkelse. Når man har registreret sig, er alle online spil og fysiske kasinoer lukket for en, og man kan ikke fortryde. Omkring 9.000 danskere har registreret sig i ROFUS.