Teknisk Landsforbund er en fagforening med faglærte arbejdere, der har bygget oven på deres uddannelse, så de nu både kan håndværket og samtidig er specialister. Her er bageren, der har lært en masse om kemi og nu ved, hvordan et brød kommer til at smage bedst. Her er mureren, der har læst til byggekoordinator og nu kan føre tilsyn med andres arbejde. Og her er et væld af andre faglærte, der er blevet praktiske eksperter i alt fra at designe sko til at sørge for, at Lego kan lave nye klodser på den bedste måde.

 

Omkring 30.000 danskere med titler som bygningskonstruktør, teknisk designer og procesteknolog er medlem af TL. De kommer fra mange forskellige faggrupper inden for teknik, design og byggeri. Fælles for dem er deres kreativitet og evne til at skabe.

 

Teknisk Landsforbund mener, at Danmark kun kan producere de bedste ting på den smarteste måde, hvis vi har mennesker, der både er dygtige til teorien og har den praktiske baggrund. Det er ikke nok at have fx en ingeniør, der kun kender til skrivebordsarbejde. Nogen gange er det vigtigt, at man også har en praktisk baggrund som fx smed med i baggagen.

 

Teknisk Landsforbund mener, at hele vores uddannelsessystemet skal tilpasse sig en fremtid, hvor vi kommer til at arbejde på en helt ny måde. Alle skal uddanne sig hele livet, for at samfundet har råd til at udvikle sig. Man kan godt starte et sted med sin uddannelse, og så senere bygge oven på, for man uddanner sig ikke for hele livet på én gang. Derfor mener TL, at der skal være flere penge i overenskomsterne til at komme videre.

 Teknisk Landsforbund ønsker, at børn og unge skal opdage, at det er sjovt og spændende at producere - og at flere unge vælger en anden vej end den akademiske.