SDU åbnede dørene for de første studerende i Odense i september 1966. I dag har universitetet fem fakulteter med over 29.000 studerende, hvoraf næsten én ud af fem kommer fra udlandet. Universitetet har campusser i Odense, Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg.

 

Ifølge flere internationale opgørelser kan har SDU forskning i verdensklasse og er blandt de 50 bedste af verdens unge universiteter.

 

Med omkring 180 uddannelser inden for humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab, sundhedsvidenskab og ingeniørvidenskab, er der nu kandidater fra SDU inden for stort set alle områder i samfundet.

 

SDU’s mål er at tilbyde unge med evnerne og lysten til at tage en universitetsuddannelse og en forskningsbaseret uddannelse på højeste akademiske niveau med et internationalt udsyn og mulighed for efterfølgende beskæftigelse.

 

SDU vil udvikle de studerendes hele potentiale og fremmer de mange talenter blandt andet gennem testbaseret optagelse, der ser på mennesket bag karakteren. Universitetet vil tilbyde mulighed for et godt studieliv båret af fleksible rammer og aktiverende læringsformer i tæt kontakt med de studerende i både undervisning, vejledning og service.

 

SDU vil udbygge den høje grad af internationalisering: flere studerende og ansatte skal søge ud i verden, og SDU ønsker at tiltrække studerende og forskere fra udlandet.

 

Universitetet arbejder målrettet for at skabe værdi i samfundet i tæt samspil med lokale virksomheder, organisationer og offentlige institutioner. En satsning på robotforskning har gjort Fyn til et internationalt anerkendt udviklingscenter for robotteknologi, og i dag satser man på tre nye, spændende områder, nemlig droner, open data og velfærdsinnovation.