KFUM og KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, der tilbyder børn og unge aktiviteter lokalt, lejre og festivaler over hele landet og et globalt fællesskab gennem YMCA og YWCA.

Organisationens formål er at skabe aktiviteter og fællesskaber, hvor børn og unge møder den kristne tro og oplever dens relevans for deres liv.

Det sker gennem fællesskabende aktiviteter, dialog og rummelighed. Der er plads til alle med både tro og tvivl.

I KFUM og KFUK kan man være den, man er - uden præstationspres eller noget at leve op til. I lokale klubber med performance og musik handler det om at skabe sammen. På nationale festivaler og lejre opleves de store fællesskaber, og hvert år skaber danske unge relationer med unge i andre lande, når de rejser ud som volontører eller praktikanter, på kursusrejser eller med efterskolen.

KFUM og KFUK har eksisteret siden 1878 og er en del af verdens største ungdomsbevægelse, YMCA og YWCA, med ca. 45 mio. medlemmer i 125 lande. Det er den ældste af otte selvstændige KFUM-foreninger i Danmark, der også tæller spejdere, idræt og socialt arbejde. Organisationerne har hvert sit speciale og løser vidt forskellige opgaver, men de bygger alle på et stort frivilligt engagement.

I Danmark har KFUM og KFUK knap 10.000 medlemmer, heraf 1.500 frivillige ledere fordelt på ca. 130 foreninger i hele landet.