DGI har i mere end 150 år arbejdet tæt sammen med foreningerne om at gøre danskerne mere aktive og få dem ud i naturen og ind på banen. DGI tror nemlig på, at alle bliver stærkere og mere motiveret af at dyrke idræt i et fællesskab.

 

DGI er er en nonprofitorganisation, der tæller flere end 6.300 foreninger, 100.000 frivillige og 1,5 millioner medlemmer – fra børn og seniorer til begyndere og rutinerede. Aktiviteterne spænder over mange forskellige idrætsgrene - fra street soccer og svømning til håndbold, fitness og løb.

 

DGI arbejder sammen med idrætsforeningerne for at få flere aktive, flere medlemmer og flere frivillige. Og så arbejder DGI for, at de danske idrætsforeninger bidrager til aktivt medborgerskab. Organisationen er en af landets største leverandører af kurser, og hvert år gør DGI flere end 50.000 trænere og foreningsledere klogere på både sig selv og idræt.

 

Sammen med DIF (Danmarks Idrætsforbund) har DGI en fælles og ambitiøs vision ’Bevæg dig for livet,’ der har som mål, at Danmarks skal være den mest idrætsaktive nation i verden. I 2025 skal halvdelen af alle danskere dyrke idræt i en idrætsforening, og tre ud af fire danskere skal være fysisk aktive.

 

DGI hjælper foreningerne med at gøre en forskel. For samfundet. For idrætten. Og for den enkelte udøver.