Musik & Ungdom er en landsdækkende musikorganisation, der siden 1956 har formidlet musik til børn og unge. Musik & Ungdom dækker i dag over en masse forskellige musikalske aktiviteter for børn og unge. Det er koncerter og workshops på tværs af genrer. Og så er det samarbejder med en lang række partnere inden for amatørmusikken.

 

Gode musikvilkår for børn og unge har altid været det, Musik & Ungdom brænder for: at børn – uanset deres baggrund – får mulighed for at møde musikken. Musik & Ungdom arrangerer hvert år derfor en lang række musikaktiviteter, så børn og unge får mulighed for at gå opdagelse i musikkens verden. Ambitionen er at fylde børn og unges liv med musik, for mødet med musik gør en forskel i børn og unges liv.

 

Nogle gange tager Musik & Ungdom imod et mylder af forventningsfulde børn og unge, når de afholder Musikskoledage i Tivoli eller Orkesterfestivalen i DR byen. Andre gange byder organisationen velkommen til en mindre flok, der eksperimenterer med nye lyde til New Music Days. Eller lærer folkemusik fra hele verden at kende på sommerstævnet Ethno Denmark. Endelig samler man kor fra hele landet til KorProjekt.

 

Musikskoleelever kan også blive en del af EventMakers, der i samarbejde med landets musikskoler giver eleverne et indblik i projektplanlægning og markedsføring af musikbegivenheder og samtidig giver eleverne en hjælpende hånd, når deres egne musikidéer skal føres ud i livet.

 

Musik & Ungdom blev stiftet tilbage i 1956, og blev to år senere optaget i Jeunesses Musicales International, der i 1945 blev grundlagt i Belgien for at ”samle unge om musik i stedet for krig”. JMI er i dag verdens største ungdomsmusikorganisation med medlemmer i over 45 lande.