Dansk Skuespillerforbund er kunsternes lidenskabelige bannerfører. Det er fagforeningen for danske skuespillere, og også for operasangere, dansere og koreografer, og da det blev stiftet i 1904, var det et af de første professionelle skuespillerforbund i hele verden.

 

Forbundet arbejder for, at vi i Danmark investerer flere penge i kunst, og at vi får flere skuespil, operaer, balletter og andre forestillinger, som kunstnerne kan optræde i. Pengene skal ikke gå til bygninger eller administration, men mest muligt til kunstnerisk arbejde.

 

Kunsten er en nødvendig bestanddel af et samfund og en forudsætning for demokratiet. Den er en motor, underholder, dialogskaber og samlende kraft. Den hjælper os danskere med at huske vores egen baggrund, og den forbinder os på tværs af samfundslag og lokalsamfund. Gennem kunsten samles vi om et værk og får et fælles omdrejningspunkt og en fælles forståelse.

 

Kunstneriske værker som fx skuespil er en del af et samfunds DNA – en af de helt fundamentale ting i vores fælles kultur og historie, som er med til at definere hvem vi er.

 

En af de fantastiske ting ved kunst er, at alle danskere – uanset hvor vi bor eller hvor meget vi tjener – er i berøring med det på en eller anden måde. Det kan være alt fra en danseforestilling til en komedie på tv, for kunsten er så mangfoldig, at der er noget for enhver smag.

 

Det er vigtigt for Dansk Skuespillerforbund, at vi bevarer den kunstneriske frihed. Kunstnerne må udtrykke præcis hvad de har lyst til, også selv om de kritiserer samfundet. Forbundet ønsker også, at kunstnerne har mange forskellige muligheder for at optræde. Kunstnerisk forskellighed er nemlig en styrke.