Uanset om vi er klar over det eller ej, er vi omgivet af arkitektur fra morgen til aften hele livet.

 

Arkitekt er ikke nogen beskyttet titel – enhver kan i princippet kalde sig det. Derfor har arkitekter i Danmark sluttet sig sammen i en standsforening, så de med tilføjelse af forkortelsen MAA (Medlem af Akademisk Arkitektforening) efter deres titel kan vise, at de ikke blot har en anerkendt uddannelse, men også hele tiden sørger for at vedligeholde og udvikle deres viden og kompetencer.

 

Arkitektforeningen blev stiftet i 1879, og lige siden har den arbejdet for at sikre kvaliteten af vores byer, bygninger, landskab og miljø. De byer, bygninger og landskaber vi færdes i har stor betydning for det liv, vi lever, den måde vi omgås med hinanden på, og for hvordan vores drømme kan blive til virkelighed. På den måde har arkitektur stor betydning for hele samfundets udvikling, og hvordan vores demokrati fungerer. Derfor arbejder Arkitektforeningen hele tiden på, at politikere, borgere og alle, som har med det byggede miljø at gøre i deres arbejde, ved noget om arkitektur, og hele tiden har arkitektur med i deres overvejelser og beslutninger.

 

Selvom foreningen er partipolitisk neutral, arbejder den derfor alligevel meget med politik, og taler hele tiden med politikere og organisationer om arkitektur og bæredygtighed, arkitektur i udsatte boligområder og arkitektur som rammen om det gode liv. Som standsforening for knap 7000 arkitekter fordelt over hele landet har Arkitektforeningen mange ressourcer at bidrage med når de politiske rammer for arkitektur – meget bredt set – bliver fastlagt.