Aarhus Universitetshospital er på den ene side et højt specialiseret hospital med forskning, uddannelse og avanceret behandling på internationalt niveau. Og på den anden side er det også byens hospital for 400.000 borgere i og omkring Aarhus – stedet, hvor man tager til, hvis ens barn har slået sig på legepladsen. Hver dag bliver der i snit født 13 børn her, og 111 uheldige lokale borgere besøger skadestuen.

 

Denne blanding af det specialiserede og det brede er et særkende for Aarhus Universitetshospital. Som akuthospital med skadestue er AUH forankret i byen, og det betyder, at selv midt i udviklingen af avancerede nye teknikker glemmer de aldrig at være ydmyge over for det største og det vigtigste: patienten og de pårørende. Hospitalet er brugerinddragende og vil altid gerne høre patientens stemme.

 

Men samtidig prioriteres forskningen meget højt. Der forskes på alle afdelinger, og på internationalt niveau, som ofte publiceres i internationalt anerkendte videnskabelige tidsskrifter. AUH samarbejder tæt med Aarhus Universitet og en række udenlandske universiteter. Samtidig har hospitalet uddannelse som en af sine kernemissioner, og 3.500 mennesker bliver hver dag undervist inden for 23 forskellige områder. Næste store milepæl for AUH kommer i 2018, hvor man åbner Danmarks første center for partikelterapi, som er en ny, mere præcis og derfor også mere skånsom form for strålebehandling mod kræft.

 

Aarhus Universitetshospital er en sammenlægning af flere lokale sygehuse, og om et par år flytter det ud til et nybygget universitetshospital, hvor alle afdelingerne med tiden samles på én adresse.